• Contact Ons
  • Intellectueel Eigendom
  • Over ons
  • Privacy & Cookies Beleid
  • Trending Vandaag
  • Trendy Vandaag
Trendy Vandaag
  • Actueel
  • Showbizz
  • Opmerkelijk
  • Opinie
  • Tips
  • Auto
  • Dieren
  • Weer
  • Raadsels
  • Meer
    • Werk & Geld
    • Ouderschap
    • Gezondheid
    • Nostalgie
    • Besparen
    • Relaties
    • Wonen
    • Reizen
    • Deals
    • Tech
No Result
View All Result
  • Actueel
  • Showbizz
  • Opmerkelijk
  • Opinie
  • Tips
  • Auto
  • Dieren
  • Weer
  • Raadsels
  • Meer
    • Werk & Geld
    • Ouderschap
    • Gezondheid
    • Nostalgie
    • Besparen
    • Relaties
    • Wonen
    • Reizen
    • Deals
    • Tech
No Result
View All Result
Trendy Vandaag
No Result
View All Result
Home Nieuws

Wat zit er precies in het separatorvlees van de frikandel die jij eet?

Sophie de Jong door Sophie de Jong
2 jaar geleden
in Nieuws

In de Nederlandse snackcultuur is de frikandel een onmisbare lekkernij. Maar wat is het eigenlijk en hoe wordt het gemaakt? De Keuringsdienst van Waarde duikt in de wereld van de frikandel om het mysterie te ontrafelen.

Populaire snack

De frikandel is verreweg de meest geliefde snack in Nederland, met jaarlijks zo’n 600 miljoen verkochte exemplaren. Maar ondanks deze populariteit zijn er altijd wilde speculaties geweest over de ingrediënten van deze snack.

De oorsprong van de frikandel

Een onderzoek uit 1978 onthulde dat vroegere frikandellen werden gemaakt van een mix van kippenhuiden, speekselklieren en zelfs delen van koeienuiers. Maar sindsdien is de frikandel geëvolueerd, mede dankzij de introductie van separatorvlees.

Wat is separatorvlees?

Separatorvlees is een product van mechanisch gescheiden kippenvlees. Het zijn restjes vlees die overblijven op kipkarkassen nadat de grotere stukken vlees zijn verwijderd. Onder hoge druk worden deze restjes van het bot geperst en gemengd tot een roze vleesmassa, ook wel bekend als separatorvlees.

Tegenwoordig bestaat de frikandel voornamelijk uit separatorvlees, een mengsel van kippenvlees, varkensvlees en soms een kleine hoeveelheid paardenvlees. In de fabriek wordt dit vlees gemengd met kruiden, paneermeel, water, uien en smaakversterkers. Vervolgens wordt het in de vorm van een staaf gegoten, gekookt en gefrituurd tot een heerlijke frikandel.

👉🏻 Lees verder of het word afgeraden om frikandellen te blijven eten of niet!

VORIGE PAGINAVOLGENDE PAGINA

Sophie de Jong

Sophie de Jong

Sophie is een enthousiaste blogger die zich richt op het delen van verhalen en nieuwsartikelen die de moeite waard zijn om gelezen te worden. Met een talent voor het ontdekken van intrigerende verhalen en actuele gebeurtenissen, brengt ze haar lezers informatieve en boeiende content.

Schokkende wending in Den Haag: Jetten buitenspel gezet?

Rob Jetten onder vuur na uitspraken over AOW-plannen

Dit zeggen mensen massaal na de vrijspraak van Marco Borsato

Moeder vermeend slachtoffer reageert verassend op uitspraak Marco Borsato: DIT zegt ze

Koning Willem-Alexander boos: “We kunnen niet accepteren dat meisjes en vrouwen zich op straat niet veilig voelen”

Koning Willem-Alexander heeft een dringende mededeling aan de Nederlandse bevolking

Keert NAVO-chef Rutte terug naar de Nederlandse politiek na kabinetsval?

Mark Rutte waarschuwt heel Nederland met dringende boodschap

Asielzoekers op opvangboot in Haarlem starten hongerstaking

Asielzoekers op opvangboot in Haarlem starten hongerstaking

Net binnen: Tweelingbroer van zangeres S10 overleden: “Onderwereld bedankt”

Officiële doodsoorzaak René Karst naar buiten gebracht

  • Over ons
  • Contact Ons
  • Intellectueel Eigendom
  • Privacy & Cookies Beleid

Copyright © TrendyVandaag.nl

No Result
View All Result
  • Actueel
  • Showbizz
  • Opmerkelijk
  • Opinie
  • Tips
  • Auto
  • Dieren
  • Weer
  • Raadsels
  • Meer
    • Werk & Geld
    • Ouderschap
    • Gezondheid
    • Nostalgie
    • Besparen
    • Relaties
    • Wonen
    • Reizen
    • Deals
    • Tech

Copyright © TrendyVandaag.nl