• Contact Ons
  • Intellectueel Eigendom
  • Over ons
  • Privacy & Cookies Beleid
  • Trending Vandaag
  • Trendy Vandaag
Trendy Vandaag
  • Actueel
  • Showbizz
  • Opmerkelijk
  • Opinie
  • Tips
  • Auto
  • Dieren
  • Weer
  • Raadsels
  • Meer
    • Werk & Geld
    • Ouderschap
    • Gezondheid
    • Nostalgie
    • Besparen
    • Relaties
    • Wonen
    • Reizen
    • Tech
No Result
View All Result
  • Actueel
  • Showbizz
  • Opmerkelijk
  • Opinie
  • Tips
  • Auto
  • Dieren
  • Weer
  • Raadsels
  • Meer
    • Werk & Geld
    • Ouderschap
    • Gezondheid
    • Nostalgie
    • Besparen
    • Relaties
    • Wonen
    • Reizen
    • Tech
No Result
View All Result
Trendy Vandaag
No Result
View All Result
Home Nieuws

HEMA gebruikt geplette luizen, Jumbo maakt tompoucen vegetarisch

Sophie de Jong door Sophie de Jong
11 maanden geleden
in Nieuws

Veel mensen denken dat tompoucen altijd vegetarisch zijn, maar dat blijkt vaak niet waar te zijn. In veel gevallen wordt er gelatine gebruikt, en de beroemde HEMA-tompouce bevat zelfs een kleurstof gemaakt van gedroogde en geplette luizen. Jumbo heeft echter een grote stap gezet door het volledige gebaksassortiment, inclusief de tompouce, vegetarisch te maken.

Jumbo maakt volledig gebaksschap vegetarisch

Volgens Jumbo heeft het anderhalf jaar geduurd om alle gelatine in het gebaksschap te vervangen door een plantaardig alternatief. De tompoucen waren de grootste uitdaging, omdat gelatine een belangrijke rol speelt in de crèmelaag, aldus woordvoerder Eunice Koekkoek. Gelatine, een bindmiddel gemaakt van dierlijke huiden en botten, is een veelgebruikt ingrediënt in toetjes en gebak.

Geplette luizen in HEMA-tompouce

Naast gelatine gebruiken sommige tompoucebakkers een ander opvallend ingrediënt: het sap van geplette luizen. Deze kleurstof, bekend als E120 of Karmijnzuur, geeft de beroemde HEMA-tompouce zijn roze kleur. Voor de productie van deze kleurstof worden vrouwelijke cochenilleluizen gekweekt, gedood, gedroogd en geplet. Voor één kilo karmijn zijn maar liefst 140.000 luizen nodig, waardoor producten met E120 niet meer als vegetarisch worden beschouwd.

Lees verder op de volgende pagina!

VORIGE PAGINAVOLGENDE PAGINA

Sophie de Jong

Sophie de Jong

Sophie is een enthousiaste blogger die zich richt op het delen van verhalen en nieuwsartikelen die de moeite waard zijn om gelezen te worden. Met een talent voor het ontdekken van intrigerende verhalen en actuele gebeurtenissen, brengt ze haar lezers informatieve en boeiende content.

  • Over ons
  • Contact Ons
  • Intellectueel Eigendom
  • Privacy & Cookies Beleid

Copyright © TrendyVandaag.nl

No Result
View All Result
  • Actueel
  • Showbizz
  • Opmerkelijk
  • Opinie
  • Tips
  • Auto
  • Dieren
  • Weer
  • Raadsels
  • Meer
    • Werk & Geld
    • Ouderschap
    • Gezondheid
    • Nostalgie
    • Besparen
    • Relaties
    • Wonen
    • Reizen
    • Tech

Copyright © TrendyVandaag.nl